Καρέ Μαλλιά vs Σχήμα Προσώπου

Οι guru του στυλ υποστηρίζουν ότι το μάκρος των μαλλιών είναι αντιστρόφως ανάλογο με το στυλ της κάθε γυναίκας

Επομένως όσο πιο κοντά αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο θα απογειώσεις το στυλ σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από πέρσι όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν την μεγάλη απόφαση και κόβουν τα μαλλιά τους είτε μακρύ καρέ, είτε μεσαίου μήκους, είτε κοντό καρέ. Έχεις πάρει κι εσύ τη μεγάλη απόφαση; Να, μερικά tips για το πώς να κόψεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου:

Οβάλ πρόσωπο

Το σχήμα του προσώπου σου παίζει βασικό ρόλο στο μήκος και το στυλ του καρέ που θα πρέπει να επιλέξεις, αφού δεν ταιριάζουν όλα τα καρέ σε όλα τα σχήματα προσώπου. Αν έχεις οβάλ πρόσωπο προτίμησε ένα ίσιο καρέ, χωρίς περισσότερο μήκος μπροστά, γιατί θα δείχνει το πρόσωπό σου πιο μακρύ απ' όσο είναι. Επιπλέον, μία κοντή φράντζα μπροστά θα αμβλύνει κι άλλο το μήκος του προσώπου σου.

Στρογγυλό πρόσωπο

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, δεν μπορείς να έχεις καρέ μαλλιά, γιατί θα τονίσει περισσότερο τις καμπύλες του προσώπου σου. Αλλά εδώ είμαστε για να σπάσουμε αυτόν τον κανόνα με μικρά tips: α) Απόφυγε το ίσιο κούρεμα. Αντίθετα, κόψε τα μαλλιά σου φιλαριστά ή ασύμμετρα για να καμουφλάρεις τις καμπύλες του προσώπου σου β) Αν επιλέξεις κοντό καρέ, καλό είναι να κάνεις και αφέλειες στο πλάι για να υπάρχει ισορροπία, γ) Αν καταλήξεις σε ένα πιο μακρύ καρέ, φρόντισε να το κόψεις φιλαριστό και να μην χρειάζεται να δίνεις όγκο στο styling, ο οποίος τονίζει τις καμπύλες.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Για εσένα η ζωή είναι λίγο πιο εύκολη, αφού μπορείς να κάνει εύκολα όποιο μήκος καρέ θέλεις. Προσοχή όμως: βασικός παράγοντας της επιτυχίας του κουρέματός σου είναι το πού θα τοποθετήσεις τη φράντζα ή την χωρίστρα σου. Καλό είναι αυτή να καλύπτει το μέτωπό σου, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.