Βρεγμένα μαλλιά στον ύπνο: It's a No Go!

Προσοχή! Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου συμπωματική:

Είναι βράδυ, μόλις λούστηκες γιατί εδώ και 4 ώρες βλέπεις "άλλο ένα" επεισόδιο της σειράς σου και τώρα είναι πολύ αργά για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι γιατί με την ακουστική του σπιτιού σου θα σε ακούσει μέχρι και η κουφή γιαγιά του 5ου. Τι κάνεις λοιπόν; Στρώνεις μία ωραιότατη πετσετούλα στο μαξιλάρι σου και ετοιμάζεσαι να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά. ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;!*δραματική κραυγή*. Το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά είναι λάθος - πολύ λάθος- και θα σου πω αμέσως γιατί:

Ανάπτυξη Βακτηρίων

Η βρεγμένη πετσέτα που έστρωσες για να προφυλάξεις το μαξιλάρι σου, στην πραγματικότητα δεν σου κάνει καλό, καθώς απορροφά τη υγρασία και την κρατά "ζωντανή" καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τι πάει να πει αυτό; Ότι ενώ κοιμάσαι, κάτω από το κεφάλι σου αναπτύσσονται και κατασκηνώνουν παρέες βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν διάφορες λοιμώξεις. Θες τέτοιο πάρτι μικροβίων κάτω από το κεφάλι σου; Δεν το νομίζω.

Έντονος Πονοκέφαλος

Το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά σου μπορεί να σου προσκαλέσει ισχυρό πονοκέφαλο, γιατί στον ύπνο σου το σώμα σου θερμαίνεται και η υγρασία του κεφαλιού σου μπορεί να σου προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο το επόμενο πρωί.

Τα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητά τους

Εκτός από πονοκεφάλους θα σου χαρίσει και κατεστραμμένα μαλλιά, το οποίο είναι από μόνο του πονοκέφαλος, άρα πονοκέφαλος!  Οι βρεγμένες τρίχες χάνουν την ελαστικότητά τους, άρα είναι πολύ πιο εύθραυστες και επιρρεπείς στο σπάσιμο, ειδικά όταν υπάρχει πολύωρη τριβή με το μαξιλάρι.

Ηθικό δίδαγμα

Λούζεσαι τουλάχιστον 4 ώρες πριν κοιμηθείς, ώστε τα μαλλιά σου να προλάβουν να στεγνώσουν φυσικά. Αν αυτό είναι αδύνατο, στέγνωσέ τα με το πιστολάκι, με χλιαρό αέρα, για να αποφύγεις το κάψιμο και έτοιμη!